Ervaringen bij Active Fit and More

 

 • Persoonlijke aandacht
 • Veel variatie aan groepslessen
 • Progressie metingen

 

Claim nu je gratis proefles!

Linda van Rooij:

“Door Corona was ik gestopt met sporten en ik kon niet de motivatie opbrengen om weer in een goed ritme te komen. Hierdoor werd ik ook steeds wat zwaarder.  Er was een moment dat ik niet meer op de weegschaal wilde gaan staan en dat was eigenlijk wel een teken van er moet iets gebeuren.

Ik hoopte dat ik door mee te doen aan de challenge ik weer in een betere balans zou komen van bewegen en eten. Dat ik weer in een beter ritme zou komen.

Ik had mezelf als doel gesteld een start te maken met gewicht verliezen en fit te worden. In totaal wilde ik 7 kg afvallen maar dat hoefde niet in die 30 dagen. De challenge was hiervoor een start. Ik heb het doel nog niet gehaald maar ik ben op de goede weg en heb er vertrouwen in dat ik dat doel ga halen. Ik heb er ongeveer 2 jaar over gedaan om zo zwaar te worden, ik had niet de verwachting dat dit in 30 dagen zou zijn opgelost.

De begeleiding vond ik verrassend leuk maar ook goed. Bij de voedingsadviezen werd niets opgedrongen maar goede suggesties gedaan om veranderingen aan te brengen in mijn voeding. Ik mocht zelf kookboeken lenen om wat nieuwe recepten te bekijken en te gaan uitproberen.  M.b.t. de begeleiding van het sporten, deze heb ik ook als zinvol en positief ervaren. Vaak motiverend maar ook corrigerend als bleek dat ik een bepaalde oefening niet op de juiste manier uitvoerde.

Op dag 1 werd er een foto gemaakt. Ik dacht toen: “Is dat nou nodig”? Ook op de laatste dag werd er weer een foto gemaakt. Wat een verschil!! Dat vond ik echt heel leuk om te zien.

Mij heeft het meer geholpen dan ik van te voren had bedacht. Het was best een drempel die ik over moest om me in te schrijven en het ook echt te gaan doen. Ik zou willen zeggen, twijfel je, doe het gewoon het brengt je echt veel. De sportschool is laagdrempelig en omdat er meer “bondgenoten” zijn schept dat ook een band. Je komt elkaar regelmatig tegen en dat maakt het ook leuk.

Mede door Corona was het sporten er bij mij helemaal ingeschoten. Voorop gesteld dat sporten eigenlijk nooit prioriteit krijgt van mij…. Omdat we vooral veel thuis zijn vond ik het ook prettig om allerlei lekkere hapjes/snoepjes etc. in huis te hebben want we konden niet zo veel dan moest het vooral binnen gezellig en lekker zijn.

Langzamerhand begon ik toch echt te merken dat ik steeds zwaarder werd. Ik durfde niet meer op de weegschaal te gaan staan en ook mijn kleren zaten niet meer lekker. Het begon aan me te knagen. Dit kan zo niet doorgaan. Ondanks dat lukte het me niet om de motivatie te vinden er iets aan te gaan doen.

Op een dag zat ik een wekelijks krantje door te pluizen en toen viel mijn oog op een artikel van Acitve Fit and more over de 30 dagen challenge. Ik dacht bij mezelf: Dit zou wel eens iets voor mij kunnen zijn. 30 dagen, dat is te overzien en wie weet kom ik dan weer in een juiste swing om door te pakken. En zo gebeurde het dat ik de voorlichtingsavond in mijn agenda had genoteerd. Ik had me aangemeld!

De intake met Manon herinner ik mij nog goed. Ze vertelde een enthousiast verhaal over fit worden en het programma. 6 dagen in de week naar de sportschool. Manon vertelde dat het na een tijdje zou kunnen dat als je eens niet kunt je het echt gaat missen. Ik had hier zo mijn eigen gedachten over en dacht dat zal bij mij nooit gebeuren…..

De intake met Laura over de voeding was vooral adviserend en niet dwingend. Door de app dagelijks in te vullen krijg je goed inzicht in de hoeveelheid calorieën en kun je zo zelf makkelijk aanpassingen maken. Ook heb ik het idee dat je doordat je het noteert je ook bewuster gaat eten. We hebben ook gezamenlijk verschillende granola’s uitgeprobeerd. Dit soort kleine dingen werkte bij mij motiverend.

Van niet sporten naar 6 dagen per week naar de sportschool was een grote verandering in mijn leven. Maar als gezegd, ik dacht het zijn maar 30 dagen en de tijd vliegt normaal gesproken ook voorbij dus dit zou ook voorbij gaan. Het klopt, de tijd is omgevlogen maar wat een verandering heb ik doorgemaakt. Ik voel mij energieker, ik heb gewicht en centimeters verloren en ben gemotiveerd om door te gaan. Mijn sportprogramma is nu 3 x in de week naar de sportschool en met mijn voeding moet ik vooral volhouden.

Wat ik niet verwacht had, was dat ik  het echt leuk ben gaan vinden. De mensen die bij Active Fit and more werken zijn aardig, betrokken en zorgen er ook voor dat het een prettige laagdrempelige sportschool is om naar toe te gaan.

Al met al vind ik het concept van de 30 dagen challenge echt een aanrader. Twijfel je? Dan zou ik zegen DOEN! Wat kan je gebeuren?

Wat er gebeurt, is dat je beter in je vel zit, mentaal en fysiek. En …. Sporten krijgt bij mij nu wel prioriteit.”

DJvZanten - Active fit & more

Henrieke: 

  1. Wat was je motivatie om het programma voeding en sport te gaan volgen bij Active?

  Ik was te zwaar en had mezelf voorgenomen om er dit keer helemaal voor te gaan, afvallen dus! Bij andere sportscholen was ik meer een sponsor dan dat ik ook echt aanwezig was. Dat moest deze keer niet gebeuren.

  Ook had ik het goede resultaat gezien van andere sporters bij Active en had door dat dit programma voor mij ook weleens zou kunnen werken.

  1. Hoe was jouw persoonlijke sport programma opgebouwd?

  Je begint met een fitheidstest, daar rolt een cijfer uit. (Die bij mij heel slecht was en ik er nog een motivatie bij had om te gaan sporten)

  Aan de had van de testuitslag en je eigen doelen krijg je een 12-weken schema, waarin je per week een aantal punten moet halen. Bij mij was het vooral veel cardio, om conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren.Het halen van de punten is een goede ‘stok achter de deur’ om te gaan sporten. Dit had ik nodig, aangezien ik sporten nooit leuk vond.

  Na elke 12-weken krijg je een nieuwe fitheidstest, waarna je weer nieuwe doelen kunt stellen om zo te blijven werken aan je conditie.

  Naast het sporten in de sportschool ging ik veel wandelen. Elke ochtend zelfde tijd uit bed en eerst minstens een half uur stevig doorwandelen, voordat ik ging ontbijten. Heerlijke start van de dag en, doordat je nog niet gegeten hebt, directe vetverbranding! Voor mij een goede motivatie.

  1. Wat is het grootste verschil in je voedingspatroon? (Wat is jouw grootste/ belangrijkste verandering(en) geweest in je voedingspatroon)

  Heel cliché misschien, maar het aanpassen van mijn leefstijl. Eerder at ik wanneer ik zin had en hoeveelheden maakte dan niet uit.

  Nu ontbijt ik goed met een schaal volle yoghurt, lunch met brood en daarnaast veel groente en diner is ‘eten wat de pot schaft’.

  Ik ben er achter gekomen dat je echt genoeg hebt aan 3 maaltijden op een dag, tussendoortjes zijn niet nodig!

  1. Wat is de meerwaarde van deze combinatie binnen Active? (combinatie sport en voeding)

  Omdat mijn leefstijl aangepast moest worden had ik beide nodig, dus aanpassen van voeding en daarbij sporten. Deze combinatie heb je daarvoor echt nodig, want sporten en gewoon door blijven eten gaat niet werken. Het is fijn dat dit bij Active allebei kan. Ze begeleiden je bij het sporten en je hebt afspraken met de voedingsconsulente. Door regelmatig te evalueren bouw je vanzelf een goed eetschema op. Daarnaast ging ik regelmatig op de weegschaal, als je daarop goede resultaten ziet was dat voor mij een goede motivatie om door te blijven gaan.

  1. Wat heb je bereikt dankzij dit sport- en voedingsprogramma bij Active en wat heb je er van geleerd?

  Nu ik een jaar bezig ben kan ik wel zeggen dat ik een echte sporter ben. Waar ik eerst een hekel had aan sporten vindt ik het nu heerlijk! Daardoor heb ik nu een goede conditie, heb ik veel meer energie, ben ik fit en sterk. Maar dat niet alleen….Door het sport- en voedingsprogramma bij Active ben ik 30 kilo afgevallen.

  Zelf moest ik er hard voor werken, maar zonder de goede en professionele begeleiding van het team van Active en de voedingsconsulente had ik dit resultaat nooit gehaald!

 

 

 

DJvZanten - Active fit & more

Alan Paterson:

 1. Wat was je motivatie om het programma voeding en sport te gaan volgen bij Active? 

Mijn motivatie was om gezonder en langer in leven te blijven en gezien het feit dat mensen met overgewicht gevoeliger zijn voor ernstige ziektes zoals hart en vaatziektes. 

Dus op advies van mijn fysiotherapeut, Mike, heb ik Manon benaderd om mij advies te geven over mijn eetpatroon. 

 1. Hoe was jouw persoonlijke sportprogramma opgebouwd?

3 dagen per week 1 uur cardio training met 15 minuten krachttraining tussen door. 

 1. Wat is het grootste verschil in je voedingspatroon? (Wat is jouw grootste/ belangrijkste verandering(en) geweest in je voedingspatroon)

Het grootse verschil is dat ik meer bewust om ga met eten, niet eten of drinken omdat het in de (koel)kast ligt en het moet op. 

De grootste verandering; ik drink geen liters cola per week maar een klein glaasje of twee. 

En qua snoep, chips en bier is mijn consumptie drastisch verminderd. 

 1. Wat is de meerwaarde van deze combinatie binnen Active? (Combinatie sport en voeding) 

Voor mij is de meerwaarde van Active dat je het team kan benaderen voor verschillende vragen en het team kan je progressie zien en advies geven.  

 1. Wat heb je bereikt dankzij dit sport- en voedingsprogramma bij Active en wat heb je ervan geleerd?

Mijn doel voor dit jaar was mijn overgewicht van 94 kilo naar 85 Kilo brengen en dat heb ik gehaald (82.5 kilo)

Ik heb geleerd om beter voor mijn lichaam te zorgen!

 

DJvZanten - Active fit & more
Benieuwd naar onze sportschool?

Andrea van Woerkom:

“Ik heb de challenge gedaan omdat ik heel erg nieuwsgierig was of ik het zou kunnen volhouden om 30 dagen iedere dag te sporten. Natuurlijk hoopte ik ook dat ik daardoor fitter en wat strakker zou worden.

De challenge is zeker goed vol te houden maar je moet je wel 100% inzetten en je van te voren afvragen of het voor jou het juiste moment is.

Na de eerste week heb je een goed ritme te pakken en wordt het meer gewoon voor je.

Wat ik heb geleerd van de challenge is dat je altijd wel een uurtje hebt om te gaan sproten. Gun jezelf ook die tijd. Je kan altijd wel een uurtje weg. Ook nu ga ik nog steeds 3-4 x per week sporten , heb echt niet altijd even veel zin maar ik voel me er goed bij.

Ik was zeker blij met de resultaten. Niet omdat ik heel veel kilo’s was afgevallen (mijn lijf was wel veranderd) maar wel omdat ik veel fitter was na een maand. Ook was mijn energieniveau  hoger en ik was veel minder moe dan voorheen

Ik zou de 30 dagen challenge aan mensen aanbevelen omdat het makkelijker is als je met anderen samen een doel voor ogen hebt. Je sport weliswaar individueel  maar toch heb je steun aan  je medesporters.

Het is een goede start voor diegene die steeds maar weer denken: het lukt toch niet.

De begeleiding is prima. Zowel op sportgebied als op voedingsgebied.

Kundige , vriendelijke mensen die prima benaderbaar zijn.”

Andea - Active fit & more

Kom nu bij ons langs!