Fysiotherapie

Er zijn twee manieren waarop je bij een fysiotherapeut onder behandeling kunt komen. De eerste manier is via een verwijzing die je krijgt van jouw huisarts of medisch specialist. De tweede mogelijkheid is via ‘Directe Toegankelijkheid Fysiotherapeuten’ oftewel DTF. DTF betekent dat je zonder tussenkomst van een arts direct een afspraak kunt maken bij de fysiotherapeut.

Bij aanmelding wordt een afspraak met je gemaakt voor een screening/intakegesprek en een onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt een zo volledig mogelijk beeld gevormd van de manier waarop jouw lichaam beweegt en van de klacht die je hebt. Wanneer nodig wordt gebruik gemaakt van echografie om uw spier, pees of gewrichtsklacht goed in beeld te brengen. Echografisch onderzoek is snel en nauwkeurig en kost je niets extra’s. Het totale onderzoek duurt ongeveer 45 minuten. Hierna wordt met je besproken of jouw klacht in aanmerking komt voor een fysiotherapeutische behandeling of dat je eerst een afspraak moet maken met jouw huisarts.

Naar aanleiding van de resultaten uit de intake zal samen met je een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan omvat de doelen die je wilt bereiken, de therapievormen die aan bod komen en het te verwachten aantal behandelingen zal met je besproken worden.

Vaak krijg je na het onderzoek al de eerste tips of adviezen en oefeningen mee zodat je direct actief aan de slag kunt met jouw herstel. De tijd wordt efficiënt benut.

Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga je samen met de fysiotherapeut aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Een behandeling duurt ongeveer een half uur. De behandeling bestaat uit ‘hands-on’ therapie, ‘hands-off’ therapie of een combinatie van beide. Onder hands-on therapie vallen therapievormen als massage, rekken, mobiliseren en manipuleren. Onder hands-off therapie wordt bijvoorbeeld oefentherapie gerekend. Naast deze therapievormen kunnen we bij Active Fysio And more  gebruik maken van de FMS/SFMA methode, Shockwave, dry needling en medical taping.

Fysiotherapie in Scherpenzeel

Bespreken van het behandelplan

Naar aanleiding van de resultaten uit de intake zal met je een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan omvat de doelen die je wilt bereiken, de fysiotherapie behandelingen en -vormen die aan bod komen en het te verwachten aantal behandelingen bij onze fysio in Scherpenzeel. Dit wordt dan met je besproken. Vaak krijg je na het onderzoek al de eerste tips of adviezen en oefeningen mee, zodat je direct actief aan de slag gaat met jouw herstel. De tijd wordt efficiënt benut!

Wat we nog meer doen

Nordic fitness

Les bekijken

Kick boksen

Les bekijken

SensoPro Training

Les bekijken

Active flow

Les bekijken

Body toning

Les bekijken

ACF workout

Les bekijken

Cardio steps

Les bekijken

Power Yoga

Les bekijken

Circuit training

Les bekijken

Hardlopen

Les bekijken

Benieuwd naar onze sportschool?