Henrieke

Terug naar overzicht

Manon

Sportinstructrice & gewichtsconsulente

Wat was je motivatie om het programma voeding en sport te gaan volgen bij Active?
Ik was te zwaar en had mezelf voorgenomen om er dit keer helemaal voor te gaan, afvallen dus! Bij andere sportscholen was ik meer een sponsor dan dat ik ook echt aanwezig was. Dat moest deze keer niet gebeuren.

Ook had ik het goede resultaat gezien van andere sporters bij Active en had door dat dit programma voor mij ook weleens zou kunnen werken.

Hoe was jouw persoonlijke sport programma opgebouwd?
Je begint met een fitheidstest, daar rolt een cijfer uit. (Die bij mij heel slecht was en ik er nog een motivatie bij had om te gaan sporten)

Aan de had van de testuitslag en je eigen doelen krijg je een 12-weken schema, waarin je per week een aantal punten moet halen. Bij mij was het vooral veel cardio, om conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren.Het halen van de punten is een goede ‘stok achter de deur’ om te gaan sporten. Dit had ik nodig, aangezien ik sporten nooit leuk vond.

Na elke 12-weken krijg je een nieuwe fitheidstest, waarna je weer nieuwe doelen kunt stellen om zo te blijven werken aan je conditie.

Naast het sporten in de sportschool ging ik veel wandelen. Elke ochtend zelfde tijd uit bed en eerst minstens een half uur stevig doorwandelen, voordat ik ging ontbijten. Heerlijke start van de dag en, doordat je nog niet gegeten hebt, directe vetverbranding! Voor mij een goede motivatie.

Wat is het grootste verschil in je voedingspatroon? (Wat is jouw grootste/ belangrijkste verandering(en) geweest in je voedingspatroon)
Heel cliché misschien, maar het aanpassen van mijn leefstijl. Eerder at ik wanneer ik zin had en hoeveelheden maakte dan niet uit.

Nu ontbijt ik goed met een schaal volle yoghurt, lunch met brood en daarnaast veel groente en diner is ‘eten wat de pot schaft’.

Ik ben er achter gekomen dat je echt genoeg hebt aan 3 maaltijden op een dag, tussendoortjes zijn niet nodig!

Wat is de meerwaarde van deze combinatie binnen Active? (combinatie sport en voeding)
Omdat mijn leefstijl aangepast moest worden had ik beide nodig, dus aanpassen van voeding en daarbij sporten. Deze combinatie heb je daarvoor echt nodig, want sporten en gewoon door blijven eten gaat niet werken. Het is fijn dat dit bij Active allebei kan. Ze begeleiden je bij het sporten en je hebt afspraken met de voedingsconsulente. Door regelmatig te evalueren bouw je vanzelf een goed eetschema op. Daarnaast ging ik regelmatig op de weegschaal, als je daarop goede resultaten ziet was dat voor mij een goede motivatie om door te blijven gaan.

Wat heb je bereikt dankzij dit sport- en voedingsprogramma bij Active en wat heb je er van geleerd?
Nu ik een jaar bezig ben kan ik wel zeggen dat ik een echte sporter ben. Waar ik eerst een hekel had aan sporten vindt ik het nu heerlijk! Daardoor heb ik nu een goede conditie, heb ik veel meer energie, ben ik fit en sterk. Maar dat niet alleen….Door het sport- en voedingsprogramma bij Active ben ik 30 kilo afgevallen.

Zelf moest ik er hard voor werken, maar zonder de goede en professionele begeleiding van het team van Active en de voedingsconsulente had ik dit resultaat nooit gehaald!

Personal trainer

Manon

Sportinstructrice & gewichtsconsulente

Een personal trainer begeleid je met sporten en helpt je goed voor je lichaam te zorgen.

Benieuwd naar onze sportschool?