Fysiotherapie Active fysio and more

 

  • Persoonlijke aandacht
  • Veel variatie aan groepslessen
  • Progressie metingen

 

Ga naar onze fysio site!

Wilt u graag weten of u in aanmerking komt voor fysiotherapie bij onze sportschool in Scherpenzeel, nabij Veenendaal? U kunt bij een van onze therapeuten onder behandeling komen via een verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Daarnaast is het mogelijk om via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapeut (DTF) een afspraak te maken zonder tussenkomst van een derde partij. Bij uw aanmelding bij Active fit and more wordt een afspraak met u gemaakt voor een screening/intakegesprek en een onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt een zo volledig mogelijk beeld gevormd van de manier waarop uw lichaam beweegt en van de klacht(en) die u ervaart. Dit onderzoek duurt ongeveer drie kwartier en geeft een zeer accuraat beeld van uw klacht(en). Op basis hiervan adviseren wij of u in aanmerking komt voor fysiotherapiebehandelingen bij onze sportschool en fysio in Scherpenzeel, of dat u eerst langs de huisarts moet.

Fysio poster - Active Fit and More
Benieuwd naar onze sportschool?

Bespreken van het behandelplan voor fysiotherapie in Scherpenzeel

Naar aanleiding van de resultaten uit de intake zal met u een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan omvat de doelen die u wilt bereiken, de fysiotherapiebehandelingen en -vormen die aan bod komen en het te verwachten aantal behandelingen bij onze fysio in Scherpenzeel. Dit wordt dan met u besproken. Vaak krijgt u na het onderzoek al de eerste tips of adviezen en oefeningen mee, zodat u direct actief aan de slag gaat met uw herstel. De tijd wordt efficiƫnt benut! Wist u trouwens dat het bij ons ook mogelijk is om te sporten met een (verstandelijke) beperking?

Medische fitness, wat is dat?

Tijdens de fysiotherapiebehandelingen gaat u samen met de fysiotherapeut aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal bij onze fysio in Scherpenzeel. Wij noemen dit ook wel medische fitness. Deze vorm van fysiotherapie bij ons in Scherpenzeel bestaat uit een reeks fysiotherapiebehandelingen die ongeveer een half uur duren. Bij ons volgt u altijd medische fitness onder supervisie van een fysiotherapeut. Tijdens een intakegesprek kijken wij samen naar uw doelen en uw (on)mogelijkheden. Dan stellen we een op maat gemaakt fitnessprogramma samen. Wij helpen u tijdens medisch fitness om de oefeningen correct uit te voeren, zodat u kunt fitnessen onder begeleiding, uw conditie verbetert en u uw lichaam in vorm krijgt. Tijdens de trainingen spaart u punten, waardoor u weet hoe ver u bent in uw verbeterplan. Ook uw instructeur weet hoe hij of zij u verder kan helpen bij het behalen van uw doelen.

Fysiotherapiebehandelingen bij onze fysio in Scherpenzeel

De fysiotherapiebehandelingen bij onze fysio in Scherpenzeel bestaan uit hands-on therapie, hands-off therapie of een combinatie van beide. Onder hands-on therapie vallen therapievormen zoals massage, rekken, mobiliseren en manipuleren. Onder hands-off therapie wordt bijvoorbeeld oefentherapie gerekend. Naast deze therapievormen, kunnen we bij Active fit and more gebruikmaken van:

  • De FMS-/SFMA-methode
  • Shockwave
  • Medical taping
  • Dry needling
Marco fysio - Active Fit and More

Meld u aan en blijf in beweging

Het is een feit dat bewegen veel positieve gevolgen heeft voor uw gezondheid. Bewegen heeft ook een positief effect op uw geestelijk welbevinden. Veel mensen ervaren zelfs dat bewegen onder goede begeleiding helpt bij het opbouwen van een positief en waardevol zelfbeeld. Of het nu gaat om behandelingen van medische fitness, personal training of een van onze andere diensten; ons enthousiaste team in Scherpenzeel helpt u door middel van fysiotherapie met bewegen en in beweging blijven! Wilt u meer informatie over de fysiotherapiebehandelingen in onze fysio in Scherpenzeel? Neem dan telefonisch contact met ons op via 033-2853930 of mail naar info@activefitandmore.nl. Wilt u alvast de sfeer proeven van onze sportschool? Meld u dan aan voor een proefles.

Kom nu bij ons langs!