Linda van Rooij

Terug naar overzicht

Manon

Sportinstructrice & gewichtsconsulente

“Door Corona was ik gestopt met sporten en ik kon niet de motivatie opbrengen om weer in een goed ritme te komen. Hierdoor werd ik ook steeds wat zwaarder. Er was een moment dat ik niet meer op de weegschaal wilde gaan staan en dat was eigenlijk wel een teken van er moet iets gebeuren.

Ik hoopte dat ik door mee te doen aan de challenge ik weer in een betere balans zou komen van bewegen en eten. Dat ik weer in een beter ritme zou komen.

Ik had mezelf als doel gesteld een start te maken met gewicht verliezen en fit te worden. In totaal wilde ik 7 kg afvallen maar dat hoefde niet in die 30 dagen. De challenge was hiervoor een start. Ik heb het doel nog niet gehaald maar ik ben op de goede weg en heb er vertrouwen in dat ik dat doel ga halen. Ik heb er ongeveer 2 jaar over gedaan om zo zwaar te worden, ik had niet de verwachting dat dit in 30 dagen zou zijn opgelost.

De begeleiding vond ik verrassend leuk maar ook goed. Bij de voedingsadviezen werd niets opgedrongen maar goede suggesties gedaan om veranderingen aan te brengen in mijn voeding. Ik mocht zelf kookboeken lenen om wat nieuwe recepten te bekijken en te gaan uitproberen. M.b.t. de begeleiding van het sporten, deze heb ik ook als zinvol en positief ervaren. Vaak motiverend maar ook corrigerend als bleek dat ik een bepaalde oefening niet op de juiste manier uitvoerde.

Op dag 1 werd er een foto gemaakt. Ik dacht toen: “Is dat nou nodig”? Ook op de laatste dag werd er weer een foto gemaakt. Wat een verschil!! Dat vond ik echt heel leuk om te zien.

Mij heeft het meer geholpen dan ik van te voren had bedacht. Het was best een drempel die ik over moest om me in te schrijven en het ook echt te gaan doen. Ik zou willen zeggen, twijfel je, doe het gewoon het brengt je echt veel. De sportschool is laagdrempelig en omdat er meer “bondgenoten” zijn schept dat ook een band. Je komt elkaar regelmatig tegen en dat maakt het ook leuk.

Mede door Corona was het sporten er bij mij helemaal ingeschoten. Voorop gesteld dat sporten eigenlijk nooit prioriteit krijgt van mij…. Omdat we vooral veel thuis zijn vond ik het ook prettig om allerlei lekkere hapjes/snoepjes etc. in huis te hebben want we konden niet zo veel dan moest het vooral binnen gezellig en lekker zijn.

Langzamerhand begon ik toch echt te merken dat ik steeds zwaarder werd. Ik durfde niet meer op de weegschaal te gaan staan en ook mijn kleren zaten niet meer lekker. Het begon aan me te knagen. Dit kan zo niet doorgaan. Ondanks dat lukte het me niet om de motivatie te vinden er iets aan te gaan doen.

Op een dag zat ik een wekelijks krantje door te pluizen en toen viel mijn oog op een artikel van Acitve Fit and more over de 30 dagen challenge. Ik dacht bij mezelf: Dit zou wel eens iets voor mij kunnen zijn. 30 dagen, dat is te overzien en wie weet kom ik dan weer in een juiste swing om door te pakken. En zo gebeurde het dat ik de voorlichtingsavond in mijn agenda had genoteerd. Ik had me aangemeld!

De intake met Manon herinner ik mij nog goed. Ze vertelde een enthousiast verhaal over fit worden en het programma. 6 dagen in de week naar de sportschool. Manon vertelde dat het na een tijdje zou kunnen dat als je eens niet kunt je het echt gaat missen. Ik had hier zo mijn eigen gedachten over en dacht dat zal bij mij nooit gebeuren…..

De intake met Laura over de voeding was vooral adviserend en niet dwingend. Door de app dagelijks in te vullen krijg je goed inzicht in de hoeveelheid calorieën en kun je zo zelf makkelijk aanpassingen maken. Ook heb ik het idee dat je doordat je het noteert je ook bewuster gaat eten. We hebben ook gezamenlijk verschillende granola’s uitgeprobeerd. Dit soort kleine dingen werkte bij mij motiverend.

Van niet sporten naar 6 dagen per week naar de sportschool was een grote verandering in mijn leven. Maar als gezegd, ik dacht het zijn maar 30 dagen en de tijd vliegt normaal gesproken ook voorbij dus dit zou ook voorbij gaan. Het klopt, de tijd is omgevlogen maar wat een verandering heb ik doorgemaakt. Ik voel mij energieker, ik heb gewicht en centimeters verloren en ben gemotiveerd om door te gaan. Mijn sportprogramma is nu 3 x in de week naar de sportschool en met mijn voeding moet ik vooral volhouden.

Wat ik niet verwacht had, was dat ik het echt leuk ben gaan vinden. De mensen die bij Active Fit and more werken zijn aardig, betrokken en zorgen er ook voor dat het een prettige laagdrempelige sportschool is om naar toe te gaan.

Al met al vind ik het concept van de 30 dagen challenge echt een aanrader. Twijfel je? Dan zou ik zegen DOEN! Wat kan je gebeuren?

Wat er gebeurt, is dat je beter in je vel zit, mentaal en fysiek. En …. Sporten krijgt bij mij nu wel prioriteit.”

Personal trainer

Manon

Sportinstructrice & gewichtsconsulente

Een personal trainer begeleid je met sporten en helpt je goed voor je lichaam te zorgen.

Benieuwd naar onze sportschool?