© buroMOOS 2017

REGULIERE FYSIOTHERAPIE

Er zijn twee manieren waarop u bij een fysiotherapeut onder behandeling kunt komen. De eerste manier is via een verwijzing die u krijgt van uw huisarts of medisch specialist. De tweede mogelijkheid is via ‘Directe Toegankelijkheid Fysiotherapeuten’ oftewel DTF. DTF betekend dat u zonder tussenkomst van een arts direct een afspraak kunt maken bij de fysiotherapeut.

 

Bij aanmelding wordt een afspraak met u gemaakt voor een screening/intakegesprek en een onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt een zo volledig mogelijk beeld gevormd van de manier waarop uw lichaam beweegt en van de klacht die u heeft. Dit onderzoek duurt ongeveer 45 minuten. Hierna wordt met u besproken of uw klacht in aanmerking komt voor een fysiotherapeutische behandeling of dat u eerst een afspraak moet maken met uw huisarts.

 

Naar aanleiding van de resultaten uit de intake zal samen met u een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan omvat de doelen die u wilt bereiken, de therapievormen die aan bod komen en het te verwachten aantal behandelingen zal met u besproken worden.

Vaak krijgt u na het onderzoek al de eerste tips of adviezen en oefeningen mee zodat u direct actief aan de slag kunt met uw herstel.

De tijd wordt efficiënt benut.

 

Tijdens een fysiotherapeutische behandeling gaat u samen met de fysiotherapeut aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Een behandeling duurt ongeveer een half uur. De behandeling bestaat uit ‘hands-on’ therapie, ‘hands-off’ therapie of een combinatie van beide. Onder hands-on therapie vallen therapievormen als massage, rekken, mobiliseren en manipuleren. Onder hands-off therapie wordt bijvoorbeeld oefentherapie gerekend. Naast deze therapievormen kunnen we bij Active Fysio and More gebruik maken van de FMS/SFMA methode, Shockwave, medical taping  en dry needling.

MEDISCH FITNESS

U wilt sporten waarbij rekening wordt gehouden met uw mogelijkheden. Bij Fitnessclub Active fit and more kunt u trainen onder supervisie van een fysiotherapeut. Tijdens een intake gesprek bepalen wij gezamelijk uw doelen en uw (on)mogelijkheden. Dan stellen we een speciaal voor u op maat gemaakt fitnessprogramma samen. Wij helpen u tijdens het programma om de oefeningen correct te doen. Zodat u toch kunt fitnessen en zo uw conditie verbetert en uw lichaam in vorm krijgt. Tijdens de trainingen spaart u punten. Zo weet u hoever u bent in uw verbeterplan. En uw instructeur weet hoe hij u verder kan helpen bij het behalen van uw doelen.

BEWEGEN EN IN BEWEGING BLIJVEN

BEWEGEN EN IN BEWEGING BLIJVEN

Het is een feit dat bewegen veel positieve gevolgen heeft voor uw gezondheid. Of u nu klachten heeft of uzelf wilt ontwikkelen, bewegen helpt u om u fitter te voelen. Bewegen heeft een positief effect op uw geestelijk welbevinden. Veel mensen ervaren zelfs dat bewegen onder goede begeleiding helpt bij het opbouwen van een positief en waardevol zelfbeeld. Active Fysio and more laat u kennis maken met nieuwe, leuke bewegingsvormen en leert u te ontspannen door op de juiste wijze actief te zijn in passiviteit. Of het nu gaat om fysiotherapie, personal training of een van onze andere diensten, wij helpen u met bewegen en in beweging blijven!

Marco Smink,

fysiotherapeut

Mike Jansen,

fysiotherapeut