REGULIERE FYSIOTHERAPIE

Wilt u graag weten of u in aanmerking komt voor fysiotherapie bij onze sportschool in Scherpenzeel? Bij ons kunt u bij een van onze therapeuten onder behandeling komen via een verwijzing van de huisarts of medisch specialist. Daarnaast is het mogelijk om via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapeut (DTF) een afspraak te maken zonder tussenkomst van een derde partij. Bij uw aanmelding bij Active fit and more wordt een afspraak met u gemaakt voor een screening/intakegesprek en een onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt een zo volledig mogelijk beeld gevormd van de manier waarop uw lichaam beweegt en van de klacht(en) die u ervaart. Dit onderzoek duurt ongeveer drie kwartier en geeft een zeer accuraat beeld van uw klacht(en). Op basis hiervan adviseren wij of u in aanmerking komt voor fysiotherapiebehandelingen of dat u eerst langs de huisarts moet.

Bespreken van het behandelplan voor fysiotherapie in Scherpenzeel

Naar aanleiding van de resultaten uit de intake zal samen met u een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan omvat de doelen die u wilt bereiken, de fysiotherapiebehandelingen en -vormen die aan bod komen en het te verwachten aantal behandelingen. Dit wordt dan met u besproken. Vaak krijgt u na het onderzoek al de eerste tips of adviezen en oefeningen mee zodat u direct actief aan de slag gaat met uw herstel. De tijd wordt efficiënt benut! Wist u trouwens dat het bij ons ook mogelijk is om te sporten met een (verstandelijke) beperking?

Medisch of fysiofitness, wat is dat?

Tijdens de fysiotherapiebehandelingen gaat u samen met de fysiotherapeut aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Wij noemen dit ook wel medisch of fysiofitness. Deze vorm van fysiotherapie bij onze sportschool in Scherpenzeel bestaat uit een reeks fysiotherapiebehandelingen die ongeveer een half uur duren. Bij ons volgt u altijd fysiofitness onder supervisie van een fysiotherapeut. Tijdens een intakegesprek kijken wij samen met u naar uw doelen en uw (on)mogelijkheden. Dan stellen we een op maat gemaakt fitnessprogramma samen. Wij helpen u tijdens de fysiofitness om de oefeningen correct uit te voeren, zodat u kunt fitnessen onder begeleiding zodat uw conditie verbetert en u uw lichaam in vorm krijgt. Tijdens de trainingen spaart u punten waardoor u weet hoe ver u bent in uw verbeterplan. Ook uw instructeur weet hoe hij u verder kan helpen bij het behalen van uw doelen.

Fysiotherapiebehandelingen

De fysiotherapiebehandeling bij onze sportschool in Scherpenzeel bestaat uit hands-on therapie, hands-off therapie of een combinatie van beide. Onder hands-on therapie vallen therapievormen zoals massage, rekken, mobiliseren en manipuleren. Onder hands-off therapie wordt bijvoorbeeld oefentherapie gerekend. Naast deze therapievormen kunnen we bij Active fit and more gebruik maken van:

  • De FMS-/SFMA-methode

  • Shockwave

  • Medical taping

  • Dry needling

Bewegen en in beweging blijven

Het is een feit dat bewegen veel positieve gevolgen heeft voor uw gezondheid. Of u nu klachten heeft of uzelf wilt ontwikkelen, bewegen helpt u om u fitter te voelen. Bewegen heeft een positief effect op uw geestelijk welbevinden. Veel mensen ervaren zelfs dat bewegen onder goede begeleiding helpt bij het opbouwen van een positief en waardevol zelfbeeld. Maak kennis met nieuwe, leuke bewegingsvormen. Maar we leren u ook te ontspannen door op de juiste wijze actief te zijn in passiviteit. Of het nu gaat om behandelingen van fysiofitness, personal training of een van onze andere diensten, wij helpen u met bewegen en in beweging blijven! Wilt u meer informatie over de fysiotherapie in onze sportschool in Scherpenzeel? Neem dan contact op via info@activefitandmore.nl. Wilt u alvast de sfeer proeven van onze sportschool? Meld u dan aan voor een proefles.

Marco Smink,

fysiotherapeut

Mike Jansen,

fysiotherapeut

© buroMOOS 2017